Opleidingen

OPLEIDINGSDAG

Explosieveiligheid

Lees meer

WAAROM ATEX-OPLEIDINGEN?

Het opleiden van personeel dat werkt in gevaarlijke gebieden met potentieel explosieve atmosferen is belangrijk. Enerzijds verschaft een goede training werknemers de kennis en vaardigheden die nodig zijn om het werk veilig uit te voeren. Anderzijds helpt het om te voldoen aan de eisen die zijn vastgelegd in prestatiegerichte voorschriften die werkgevers en managers een algemene plicht opleggen om de veiligheid van hun werknemers te garanderen.

Lees meer

WAT U MOET WETEN OVER ATEX

Deze basistraining is ontwikkeld voor personen die af en toe in een ATEX-gevaarlijke omgeving komen of werken, zoals operators, vrachtwagenchauffeurs, schilders, schoonmakers, enz. Deze training is niet geschikt voor personeel dat verwacht wordt aan Ex-gecertificeerde apparatuur te werken. Voor meer informatie over installatie, onderhoud of reparatie van ATEX-apparatuur en -systemen, zie onze niveau 1- en niveau 2-opleidingen voor installatie & onderhoud van ATEX-apparatuur.

Lees meer

INSTALLATIE EN ONDERHOUD VAN ATEX-APPARATUUR NIVEAU 1

Deze opleiding is ISM-ATEX gecertificeerd door Ineris (aangemelde instantie voor ATEX-certificering). Deze certificering garandeert de competentie van mensen die met ATEX-apparatuur werken. Het zorgt ervoor dat onderhoud en installatie van apparatuur worden uitgevoerd volgens de geldende normen om gevaarlijke ontstekingsbronnen te voorkomen. Deze opleiding is beschikbaar in twee versies, één voor elektrische apparatuur en één voor mechanische apparatuur.

Lees meer

INSTALLATIE EN ONDERHOUD VAN ATEX-APPARATUUR NIVEAU 2

Deze opleiding is ISM-ATEX gecertificeerd door Ineris (aangemelde instantie voor ATEX-certificering). Deze certificering garandeert de competentie van mensen die met ATEX-apparatuur werken. Het zorgt ervoor dat onderhoud en installatie van apparatuur worden uitgevoerd volgens de geldende normen om gevaarlijke ontstekingsbronnen te voorkomen. Deze opleiding gaat dieper dan Niveau 1 en is bedoeld voor personeel dat regelmatig zelfstandig aan ATEX-apparatuur moet werken, onderhoudsmanagers of ingenieurs die ATEX-apparatuur moeten selecteren en installeren. Deze cursus is voor zowel elektrische als mechanische apparatuur.

Lees meer

ATEX-RISICO’S BEHEREN

Deze opleiding is ontwikkeld voor projectmanagers, preventieadviseurs of projectingenieurs om hen beter explosie gerelateerde risico’s te laten begrijpen en beheren. Deze opleiding kan in 2 dagen worden gevolgd, een meer geavanceerde 4-daagse versie is ook beschikbaar, afhankelijk van de vereisten.

Lees meer